Imagine

Imagine er det største internasjonale musikknettverket for ungdom, med 42 medlemsland. Inger Lise Johnsen hos UKM Norge sitter i en av styringsgruppene for Imagine – festivalene. Landene belgia, Frankrike, Sverige, Romania, Kroatia, Slovenia og Tyrkia er med i dette samarbeidet, og via

Imagine er det største internasjonale musikknettverket for ungdom, med 42 medlemsland.

imagine-550x1024

Inger Lise Johnsen hos UKM Norge sitter i en av styringsgruppene for Imagine – festivalene.

Landene belgia, Frankrike, Sverige, Romania, Kroatia, Slovenia og Tyrkia er med i dette samarbeidet, og via denne Imaginegruppen er flere utvekslinger kommet i gang. Blant annet med Musik Direkt i Sverige og Kunstbende i Belgia og Nederland, samt Imagine i Belgia og Romania. En dialog med Kunstbende i Nederland kom i gang under besøket ved finalen i Kunstbende i Belgia i mai 2010, og mulige utvekslinger vurderes.

 

Internasjonal Imagine-festival

UKM Norge har hatt et samarbeid med Musikk og Ungdom i mange år. I august 2010 arrangerte Musikk og Ungdom den hittil største internasjonale utgaven av UKM i samarbeid med UKM, olavsfestdagene, Du store Verden! og Jeunesse Musicales International.

I forkant av den internasjonale Imagine – festivalen deltok over 110 000 unge musikere i lokale, regionale, og nasjonale festivaler i 12 land. Av disse ble 16 band og artister valgt ut til å delta i Trondheim. Under olavsfestdagene, 31.juli til 3. august 2010, møttes dermed over 70 musikere fra ni land for å spille gratiskonserter, delta på workshops og jamsessions, og ikke minst la seg inspirere av andre kulturer, mennesker og annen musikk. Fra UKM deltok 9 deltakere.

Alle 16 band og artister spilte konserter både på torget i Trondheim og på klubben Blæst, og konsertene bød på like mange sjangre som artister; zambisk groove, fransk folk, kroatisk rock, belgisk techno, zimbabisk afro-fusion, svensk bluesrock, rumensk pop og norsk hip-hop, for å nevne noen. Foruten konsertene arrangerte Imagine 2010 workshops og jamsessions under ledelse av musiker og komponist Frode Fjellheim, med band. Fjellheim snakket om både den kreative og den praktiske delen av musikkutfoldelse, og satte sammen musikerne i nye konstellasjoner, som laget musikk for anledningen