Reisebrev fra Belgia!

The Click og Erlend Lehland Kvintett var så heldige at de fikk reise til Kunstbende i Belgia og opptre. Her kan du se og lese om hva de opplevde på turen!

Dansegruppa The Click fra Tvedestrand og jazzensemblet Erlend Lehland Kvintett fra Grimstad ble plukket ut på fylkesmønstringen i Aust-Agder som norske representanter under den Belgiske UKM-versjonen Kunstbende. Kunstbende er noe mer konkurransepreget enn UKM, og de norske artistene var ikke en del av konkurransen, men invitert ned som gjesteartister lørdag 8. og søndag 9. mai under finalen i byen Hasselt.

Reisebrev fra The Click

Fredag, 7.mai gikk turen til Kjevik der vi møtte våre reisevenner, Erlend Lehland Kvintett. Herfra tok vi flyet videre til Brussel i Belgia med mellomlanding i Oslo. Flyplassen i Brussel var større enn vi trodde, og førte til mye leting og løping. Etter en stund med mosjon fant vi koffertene våres og var trygt framme med vår reiseleder, Inger Lise fra UKM Norge. Vi fikk deretter en to timers lang tog tur med kortspill og morsomheter, til vi var fremme ved Ibis Hotel i Hasselt. Her møtte vi to ledere av Kunstbende som tok oss med på en vegetarrestaurant, dette fikk oss til å sette mer pris på hamburgere! Etter en lang reise og sein middag ble det en tidlig kveld til sengs for å lade opp til neste dag.

Lørdag, 8.mai våknet vi tidlig til frokost på hotellet, for deretter å sjekke ut for én dag. Etter god frokost og pakking, lot vi koffertene stå igjen på hotellet, for å legge ut på shopping- og sightseingtur i byen. Formiddagen inneholdt lunsj på god restaurant, shopping (noen mer enn andre) og herlige belgiske vafler. Etter en slitsom dag i byen, dro vi tilbake til hotellet for å ta med oss alt av bagasje til neste overnattingssted. Sett bort ifra dårlig DJ-finale, små telt og kald bygning med betonggulv var dette en koselig kveld med morsomheter og minner sammen med resten av de belgiske og nederlandske deltakerne

 

Søndag, 9.mai ble vi vekket med opera på høytalerne, og festfølelsen var et faktum. Frokosten var boller med sjokolade, så vi ble enige om å pakke sakene våre og dra tilbake til hotellet. Her fikk vi dusjet, sjekket inn og spist ordentlig frokost. Det var en lang dag foran oss med forestillinger, og derfor viktig med godt matinntak og mye energi. Etter en forfriskende morgen tok vi med oss beina og utstyret og gikk til kunsthallen hvor vi skulle opptre. Da vi hadde gått et stykke for å oppleve byen på vår vei, kom vi til slutt frem til en stor bygning med stor plen på utsiden. Huset var fylt med spente og unge deltakere. Vi ble guidet rundt backstage og på scenen. Det var en stor scene for danserne i en sal, og en litt mindre scene for musikerne i en annen sal. Vi fikk vår egne backstage pass, og fikk beskjed om at vi var gjestedeltakere, ikke deltakere i konkurransen. Dette kom som en liten overraskelse på oss, i og med at vi hadde fått inntrykk av at dette var en ”konkurranse” mellom forskjellige land i Europa. I stedet var dette en konkurranse mellom belgiske og nederlandske ungdommer i dans, performance, kunst, film, mote og band. Dette tok vi på strak arm og avsluttet hele danseshowet med vårt 11 minutters lange show. Publikum virket fornøyde, og det var en opplevelse i seg selv! Etter at vi var ferdige med oppvisningen, gikk vi inn til scenen som var satt opp for band, der våre medreisende skulle ha ”minikonsert”. Da begge gruppene var ferdige med to vellykkede show, fikk vi middag på VIP-rommet med dommerne og de andre ansvarlige bak arrangementet. Slitne og (egentlig alt for) mette, gikk vi oss en tur i byen og avsluttet kvelden på en hyggelig restaurant for å spise dessert, nemlig belgiske vafler og pannekaker. Vi rullet hjem til hotellet for å sove av oss sukkersjokket og alle inntrykkene på denne innholdsrike dagen.

Mandag, 10.mai var noen av oss altfor glad for å sove i en normal seng på hotellet. Dermed sov vi litt lenger enn vi burde. Vi fikk løpt av oss alle de belgiske vaflene og pannekakene ved å spurte til toget som også var forsinket. Etter stress og løping kom vi oss trygt til flyplassen i Brussel, og vi rakk også en tur på kaffe caféen ”Starbucks” før vi måtte ”go to gate”. På hjemreisen ble det kortspilling og mimring fra turen. Da vi kom til Oslo, tok vi farvel med vår kjære reiseleder som var så flink å passe på oss, og nå måtte vi klare oss selv til Kjevik flyplass. Dette gikk som planlagt, og trygt nede på sørlandsk jord, uten noe problemer med askesky, splittet vi oss. Gode venner og mye inspirasjon kom ut av denne turen, og vi har alle hatt det supert!

Ingen skal ikke se bort ifra at det blir noe samarbeid med The Click og Erlend Lehland Kvintett i fremtiden!

 

Tusen takk, UKM , for denne muligheten! Vi skal ta den med oss videre.

Stor hilsen fra The Click v/
Elisabeth Scheen, Kjetil-André Ward, Mariell Salmi Stærk og Marit Alma Aaby Hirsch

Reisebrev fra Erlend Lehland Kvintett

Kvintetten dro ned til Belgia etter at vi kom videre fra fylkesmønstringa i Aust-Agder. Vi hadde gledet oss veldig på forhånd, og det skulle vise seg å leve opp til forventningene. Fredag den 7. mai dro vi nedover med fly fra Kristiansand, via Gardermoen til Brussel. Fra lufthavnen i Brussel tok vi tog til Hasselt, byen hvor arrangementet gikk av stabelen. Arrangementet het Kunstbende og var kjempeflott.

På lørdag formiddag var vi ute og shoppet i byen, og spiste god mat på flotte restauranter. Det var en kjempeflott by, men vi gledet oss selvfølgelig mest til vi skulle spille søndag kveld. Senere på lørdagen dro vi på en DJ-finale, som var en del av arrangementet i Belgia. Det var veldig dyktige Dj’er og kjempegod stemning. Vi dro nedover sammen med en dansegruppe fra Tvedestrand, og vi dro etterpå sammen ut for å spise middag og kose oss. Denne natten skulle vi som en del av arrangementet sove i en hall i byen, i telt! Dette var en kjempeopplevelse og vi ble kjent med mange andre europeiske kunstnere og musikere.

Nå var dagen endelig kommet, og vi skulle endelig få spille musikken våres for alle. Vi gledet oss veldig. Arrangørene behandlet oss veldig bra, og vi fikk kjempegod middag og koste oss. Selve konserten gikk kjempebra, og vi fikk se mange andre artister og dansere fra Belgia, og andre steder. Det var kjempegøy!

Vi har hatt en kjempetur, og mange flotte opplevelser. Vi har lært kjempemasse nytt, og ikke minst blitt kjent med mange nye og flotte mennesker!

Tusen Takk UKM for denne Muligheten!

Erlend Lehland Kvintett

Tobias Flottorp, Mathias Andersen, Helge Huldt, Julian Bjorå og Erlend Lehland.