Imagine-festival i Kristiansand 1.- 3. august 2013

Bandet RESIRKULERT fra Troms var plukket ut til å representere Norge på Imagine festivalen.

Disse unge musikere lager sine egne låter og er et meget spennende band. Bandet består av 4 gutter og en jente. Elena Karlsen, Haakon Lund, Jonas Stenberg Nilsen, Edvard Broenseth og Johan E. Eriksen.

1

I tillegg deltok Sissel Mofoss som ung arrangør fra Troms.

Sissel fulgte bandet tett under hele festivalen, da jeg (UKM Arctic) var svært opptatt med møtevirksomhet med FK Youth Program sammen med Musikk og Ungdom, Music Crossroads Malawi og FARK Trondheim

Turen startet fra Tromsø 31.juli og vi landet med fly på Kjevik kl 20:30. Turen gikk fint. Bandet hadde 6 kolli med spesialbagsje (instrumenter) bla et piano som veide ca 50 kg. Det vi ikke viste var at det var satt opp egen transport for oss fra flyplassen. Vi tok derfor ordinær flybuss til hotellet. Etter en telefonrunde fikk vi informasjon, ang opplegget den første kvelden. Det endte med at vi ble på hotellet og mat ble fraktet dit for oss.

Torsdag morgen ble det litt hektisk da bandet fikk vite at de skulle dra til KRUTT studio for lydopptak. Studioet ligger ett stykke fra hotellet. Det var ikke tatt høyde for transport av instrumentene. Men dette ble ordnet opp i, og var ikke et problem resten av oppholdet. (NB Bandet fikk ikke frokost denne dagen)

Foruten hotellet var det tatt i bruk forskjellige lokaler rundt i byen til workshop og konserter. Kartet som fulgte med programmet var lite detaljert og ikke alle lokaliteter var merket. Så det var vanskelig å finne fram til å begynne med.

Det kunne med fordel vært hengt opp en plakat på inngangsdørene med «IMAGINE», spesielt KRUTT studio var vanskelig å finne. Selv lokale taxi sjåfører fant det ikke. Bandet var med på forskjellige workshop torsdag og fredag og tilbakemelding fra disse var at de var meget lærerik og nyttig.

3Jeg fikk bare tid til å være med på 3 workshop da jeg var opptatt med møter.

Opplegg og innhold var godt. Fredag var det jamsession  på SAMSEN. Her fikk bandet spille sammen med de andre deltakerne og en fin oppvarming til konserten som skulle være lørdag. Her møtte jeg flere av foreldrene som hadde tatt turen til Kristiansand for å se på sine.

Lørdag var det opprigging og lydprøver på KILDEN der konserten skulle være. Konserten lørdag var fin med variert innhold og var ledet av flinke konferansier.

Det må dog bemerkes at bemanning av scenearbeidere var mangelfull og det tok for lang tid ang opprigging for bandet. Søndag spiste vi lunsj før avreise fra Kristiansand kl 18:15. Vi landet i Tromsø ca kl 22:00. Turen gikk fint.

Tilbakemelding fra Sissel (arrangør): Bandet viste eksemplarisk oppførsel og var presise ang oppmøte til workshop osv.

Tilbakemelding fra bandet: Siste måltid var ca kl 18:00, ble kjempesulten på kvelden. Det var for lite mat. Kjempe interessant og morsomt. Har lært masse og fått møte andre band og musikere fra hele verden. Blitt kjent med mange. Selv om vi ikke vant, så var dette så inspirerende at vi vil fortsette som band og utvikle oss til enda bedre musikere.

Kommentar fra leder: Det har vært en fordel med bedre informasjon i forkant av festivalen. Det eneste jeg hadde mottatt var hvor vi skulle bo. Sende ut Informasjon i forkant om hvordan, hvor og av hvem vi kunne få info.

5

 

 

Alt i alt så hadde bandet en flott opplevelse og var kjempefornøyd med festivalen. De fikk mange fine opplevelser sammen med andre musikere og vil huske dette lenge. Jeg tror at Imagine festivalen er en stor inspirasjonskilde for unge UKM artister og et høydepunkt for dem. Anbefales!

 

 

Les mer om Imagine og vinnerbandet fra Zimbabwe her:

http://imaginefestival.no/congratulations-were/

 

 

 

 
Hilsen reiseleder
Svein Ernstsen
UKM Arctic

4